Cesty na Sibiř : román. - Ryšavý, Martin, 1967- (Revolver Revue, 2008)
Hrdinou Cest na Sibiř je mladík toužící stát se "mužem s vlastnostmi"; rezignuje proto na vědeckou kariéru i rodinný život a vydává se na dalekou pouť, v jejíž zdánlivě chaotické trajektorii pozvolna rozpoznává logiku hlubšího řádu. Martin Ryšavý představuje tápavě křivolakou životní cestu svého hrdiny věcným, na první pohled neefektně "tradičním" stylem, který je ve skutečnosti důmyslnou fabulační kompozicí spjatou účelně uměřeným jazykem.