Oheň a led. - Garwood, Julie, 1946- (Oldag, 2009)
Kniha volně navazuje na román "Vražda podle seznamu". Sofie Roseová, odhodlaná a neúnavná reportérka, je nucena přijmout místo v malém deníku a zabývat se drobným místním zpravodajstvím. Tak se dostane k samolibému vítězi běžeckých závodů 5K. Ale za nevysvětlitelných okolností ho krátce po setkání se Sofií zabije v aljašské pustině lední medvěd a Sofie se pustí do pátrání ...