Dvanáct úsměvných měsíců : Hry a zábavy na celý rok - Bouda, Cyril; Čechová, Olga; Duda, Stanislav; Hanák, Mirko; Kabát, Václav, 1932-; Kopecký, Vladimír; Lhoták, Kamil; Žemlička, Josef (Albatros, 1974)
Krátká úsměvná vyprávění pro všechny měsíce školního roku i prázdnin, která pro děti napsalo dvanáct umělců (J. V. Pleva, K. Lhoták, H. Šmahelová, S. Rudolf, E. Petiška, M. Florian, K. Michl, V. Čtvrtek, A. Pludek, B. Říha, J.Tomeček, M. Horníček), se střídají s popisem známých i méně známých her, s hádankami a se školními perličkami. Knížka přináší mnoho nápadů a podnětů pro dobrou dětskou zábavu a rozvíjení fantazie.