Smrt krásných srnců - Pavel, Ota (Academia, 2007)
Soubor nostalgicky humorných, tragikomických povídek o židovském tatínkovi a jeho rodině. Autor v ní vzpomíná na šťastné dětství před válkou i neradostná válečná léta. Ústřední postavou je jeho otec Leo Popper, obchodní zástupce firmy Electrolux. Kniha obsahuje povídky : Nejdražší ve střední Evropě, Ve službách Švédska, Smrt krásných srnců, Kapři pro wehrmacht, Jak jsme se střetli s Vlky, Otázka hmyzu vyřešena, Králíci s moudrýma očima.