Vévodkyně. - Deveraux, Jude, 1947- (Baronetka, 1999)
Když nezkušená Claire potká skotského vévodu, je okamžitě fascinována jeho krásou a šarmem, a je na vrcholu štěstí, když ji vévoda požádá o ruku. Odjíždí na jeho tajemstvími opředené rodinné sídlo na pochmurnou skotskou vysočinu. Zde se seznámí se slavným cestovatelem kapitánem Bakerem, a ten v ní teprve vzbudí skutečnou lásku. Kapitán požádá Claire, aby se rozhodla mezi ním a vévodou.