Temnota rodu : minulost tvého rodu je protkána temnými zákoutími-- - Pospíchal, Aleš (Historický román, 2011)
Když se Christopher de Glenville účastní lovu v Novém lese, už od dob Viléma Dobyvatele oblíbeném loveckém revíru anglických králů, netuší, jak se za několik hodin změní jeho život - jeho žena Joana se totiž stane obětí únosců, kteří chtějí vyměnit její život za nic menšího než artefakt, který kdysi ukryl Christopherův předek Geoffrey de Glenville v roce 1106 po bitvě u Tinchebray a jenž má prý zázračnou moc ...