Čertovo kopyto - Kopáč, Radim, 1976-; Drtina, Luboš (Modrý slon, 2012)
Třicet undergroundových pohádek od dnes již legendárních autorů jako byli Egon Bondy, Ivan Martin Jirous aj. Najdete tu také pohádky od Jaroslava Hutky, Vlasty Třešňáka, Milana Balabána, Jiřího Gruntoráda, Františka Stárka a řady dalších autorů - co jméno, to v českém undergroundu pojem. Editorem výboru je Radim Kopáč, ilustroval a graficky vypravil Luboš Drtina.