Msta písecké panny : hříšní lidé Království českého - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého, 2013)
Sedmnáctý svazek historických detektivních románů, které se odehrávají v časech panování krále Přemysla II. S dvorem českého krále Přemysla II. Otakara odjíždí Oldřich z Chlumu v doprovodu svých pomocníků do Prácheňska, kde se má konat zasedání zemského soudu. Ale hned první noc, kdy dvůr do královského hradu v Písku dorazí, je zavražděn zemský sudí Benedikt. A následují další vraždy. Odhalení pravdy s sebou nese velké nebezpečí, neboť stopy vedou k nejvýznamnějším představitelům královského dvora.