Příliš mnoho andělů - Chudožilov, Petr, 1943- (Albatros, 2013)
Petr Chudožilov, povídkář, fejetonista, esejista a autor pohádek, jehož dílo bylo oceněno Čestnou listinou IBBY a prestižní Evropskou cenou za nejlepší německou pohádku, se vrací i k těm nejmladším českým čtenářům! Kniha fantaskních povídek pro děti vychází v překladu samotného autora po dvaceti letech od prvního vydání v německém jazyce. Děj devatenácti jímavých příběhů, v nichž hrají hlavní roli andělé strážní, domácí a mnozí další, se odehrává ve světě nepohádkové každodennosti.