Na větrné hůrce - Bronte, Emily (Knihy srdce, 1978)
V tajuplném prostředí usedlosti Větrná hůrka se odehrává příběh divoké, vášnivé lásky Heathcliffa a krásné Kateřiny. Cit, který nedojde svého naplnění, se však u něj mění v nenávist a touhu po pomstě těm, kteří ho od dívky odloučili.