Babky na divoko - Holcová, Milena, 1956- (Šalvar, 2002)
Dvě přítelkyně středního věku se rozhodnou řešit své konfliktní vztahy s matkami, kterým je přes sedmdesát, poněkud netradičně - společným cestováním úp Krétě "na divoko", bez střechy, bez průvodce, bez jistot. Vztahy matek a dcer, vzpomínky, konflikty, něha.