Deník malého poseroutky 5. Ošklivá pravda - Kinney, Jeff, 1971- (CooBoo, 2011)
Nový školní rok začíná. Greg se pohádal se svým nejlepším kamarádem Rowleym, a teď nemá nikoho, s kým by se bavil. Ale zdá se, že všichni okolo se baví dobře. Na Grega se navíc navalily různé nepříjemné domácí práce, které za něj dosud dělala jeho máma, protože ta opět začala studovat. I táta jej nutí k zodpovědnosti, což nedopadá dobře. A co je to za spravedlnost, když Rowley má prvního beďara dřív než Greg? Vyhlídky na dospívání jsou víc než nepříjemné