Život se Soňou - Daninos, Pierre (Knihy srdce, 1979)
Úsměvný román o vztazích mezi mužem a ženou, poctěný v r. 1952 cenou Courteline, představuje v hlavní postavě svéráznou vdanou ženu, jež ženským důvtipem, šarmem a shovívavou lehkostí vítězí nad svým logicky myslícím mužem.