V pekle ptáci nezpívají - Pospíšilová, Jarmila, 1965- (Původní česká detektivka (MOBA, 2014)
Je časné letní ráno, probuzený les je svěží, ale muž s detektorem kovů si krás přírody nevšímá. Sotva detektor zapípá, začne opatrně odkrývat kyprou lesní půdu v naději, že konečně našel, co hledal. Nález je však hrůzný..