A neřekl jediné slovo. Biliár o půl desáté - Böll, Heinrich, 1917-1985 (Klub čtenářů, 1988)
A neřekl jediné slovo je vnitřním monologem hlavních postav, manželů Bognerových. Děj románu se odehrává o jediném podzimním víkendu, jehož vyvrcholením je setkání obou manželů v ubohěm hotelu. Biliár o půl desáté je historie jedné rodiny, tří generací a jejich přátel, historie Německa.