ZOO v kufru - Durrell, Gerald Malcolm, 1925-1995 (Cesty, 1979)
Vyprávění o šestiměsíčním putování, které v r. 1957 autor a jeho žena podnikli od Viktoriina zálivu v západní Africe do Bafutu v horách někdejšího Britského Kamerunu, aby nachytali malá vymírající zvířata pro vlastní zoologickou zahradu.