Zahradou těch, které mám rád - Kundera, Milan, 1929(1.4.) Brno- (Atlantis, 2014)
Šestý svazek esejů Milana Kundery. Tato kniha je věnována zejména umění románu, které je pro Kunderu ze všech umění to nejevropštější (Rabelais, Cervantes) a umí odhalit na lidském životě, co jinak nelze uvidět (Carlos Fuentes, Anatole France, Curzio Malaparte). Kniha mluví též o tom, co znamená žít v jiné zemi, než je ta rodná (Věra Linhartová, Škvorečtí, Danilo Kiš), a vzdává poctu těm, kdo neváhali jít proti vládnoucí blbosti (milovaný Fellini)