Kouká roura na kocoura. bláznivé básničky 2 - Kratochvíl, Miloš, 1948- (Mladá fronta, 2014)
Básničky spisovatele Miloše Kratochvíla se těší už dlouhá léta velké oblibě u dětí.Učí se je ve škole, chodí s nimi na recitační soutěže a na besedách je s chutí recitují samotnému autorovi. Proto Mladá fronta po úspěšném výboru jeho dětské poezie Pes nám spadla vydává výbor další, tentokrát sestavený samotným autorem.Je rozdělen na oddíly Neuvěřitelné, Zamilované, Zvířecí, Rodinné a pár básniček na úplný konec