Tygří žena : švédský rodinný thriller. - Janouch, Kateřina, 1964- (Mladá fronta, 2014)
Podzim přechází v zimu a život porodní asistentky Cecilie Lundové a její početné rodiny plyne dál, jako by v uplynulém roce ani nedošlo k dramatickým zvratům. Cecilie sice ještě stále chodí do práce, ale už se těší na další přírůstek do rodiny. Jednoho dne však dostane anonymní balíček, ve kterém je kniha se znepokojujícím obsahem, později následují ještě zlověstná pohlednice a výhružný dopis. Zároveň začne podivné vzkazy dostávat i její matka.