Tristan aneb o lásce - Marek, Jiří, 1914(30.5.)-1994 (Československý spisovatel, 1985)
Jan Toman se potká s dívkou svých snů a začíná se odehrávat příběh křehký a nesobecký, pro nějž se Jan neváhá utkat se svým okolím.