Bertík a čmuchadlo - Soukupová, Petra, 1972- (Host, 2014)
Bertíkovi je devět. Rodiče se rozvedli a on žije s maminkou, která si našla nového přítele. Bertík mu říká Rypouš. Ostatně, celou tu změnu nese velice těžce. Vzteká se a žárlí, chce, aby všechno bylo jako dřív. Ale pak se skamarádí se zvláštním tvorem, čmuchadlem. Dokáže toto přátelství změnit Bertíkův pohled na svět?