Quentin Durward.1.d. - Scott, Walter, 1771-1832 (Albatros, 1971)
Děj románu se odehrává ve Francii a jeho hrdinou je mladý a odvážný skotský rytíř Quentin Durward, který ve službách Ludvíka XI. prožívá mnohá dobrodruž- ství a nebezpečenství.