Muž, který maloval mandlovníky - Simmel, Johannes Mario, 1924-2009 (Ikar, 1999)
Příběh bohaté Američanky Roberty Collinsové, která ve zralém věku potkala svou životní lásku, jíž se vzdala, aby se postarala o nemocného manžela.