Lovci diamantů - Smith, Wilbur A. (Klokan, 1995)
Do jihozápadní Afriky, na pobřeží bohaté na naleziště diamantů, je situován příběh diamantového magnáta, který ve své poslední vůli odkáže společnost třem lidem, jenž jsou však propojeni tak, aby jeden bez druhého nemohl zbohatnout, což s sebou přináší nesčetné komplikace.