Dvakrát milovaná - Spencerová, La Vyrle, 1943- (Ikar, 1998)
Příběh z 30. let 19,stol. o Rye Daltonovi, který se po pěti letech vrátil z velrybářské výpravy a našel svou manželku Lauru provdanou za svého nejlepšího přítele.