Jeho světlo - Steel Danielle, 1947- (Ikar, 1999)
Nick Traima byl od chvíle, kdy se narodil, matčinou pýchou, radostí i chloubou, ale v 19.letech jeho srdce navždy utichlo navždy. Láska, odříkání, strach a odvaha lemují jeho krátkou životní pouť syna, světoznámé spisovatelky, Daniely Steellové. Přestože od smrti neuplynul ani rok, autorka v sobě našla tolik síly a odvahy a pustila se do příběhu, který nemusela vůbec fabulovat. Stačilo se ohlédnout a krok za krokem seřadit vzpomínky a vyprávění. Vzniklo tak neobyčejné vyprávění o lidském zápasu s nemocí, jejíž důsledky si obyčejný smrtelník nedokáže představit. Tato kniha není jen dojímavou vzpomínkou na milovaného syna, ale i varováním těm, kteří se již s maniodepresivní psychózou již setkali. Příznaky této plíživé choroby připomínají ticho před bouří, vzduch je naplněn hrozbou