Mistr Kampanus - Winter, Zikmund, 1846-1912(12.6.) (Živý odkaz domova, 1952)
Historický román, který podává obraz života Prahy a pražské university, líčí bouřlivou dobu stavovského povstání a tragický konec českých pánů na Staroměstském náměstí.