Sedm stupňů do pekla - Kačírková, Eva, 1937-1985 (Smaragd, 1979)
Dvě detektivní novely z naší současnosti. První (Sedm stupňů do pekla) odhaluje typ parazita, který se kriticky vyjadřuje k současnému dění a přitom kamufluje protispolečenské jednání a vraždy. Druhá (Předpověď minulosti)líčíkriminalitu vyplývající z machinací kolem nemovitého majetku.