To je Izrael - Šašek Miroslav, 1916-1980 (To je.., 2017)
Vedle světových metropolích - Paříži, New Yorku, Londýnu - portrétoval Miroslav Šašek také země - Řecko, Austrálii, Irsko, Texas a také Izrael. Obrazový průvodce po Izraeli zachycuje tento mladý stát (kniha vznikla v roce 1962, pouhých čtrnáct let po deklaraci nezávislého státu) a Šaškovo vyprávění je plné odkazů na historii dávnou, vpravdě biblickou. A podívejte se, jaká je ta země a jaký lid v ní bydlí, nabádá bible - a Miroslav Šašek tak činí. Vidí Izrael plný připomínek Ježíšových zázraků i moderních letišť a slunečních elektráren, Izrael pokrytý pouští i lidnatými městy. Izrael ortodoxních židů i pouličních malířů. Izrael dávný i dnešní