Bludy Erika N. : Labyrint - Nesvadba, Josef, 1926-2004 (Lidová knihovna, 1974)
Vědeckofantastický román s detektivní zápletkou zavádí na tajemný ostrov v Jaderském moři, do prostředí záhadných parapsychologických společností a nevysvětlitelných úkazů. Příběh, spojující obratně realitu s fantastikou a logiku s absurditou, v podtextu upozorňuje na nebezpečí, které hrozí civilizaci z návyku na drogy i z opiátů ve formě pavědecké literatury.