Účty starého muže : kriminální příběh z prostředí ligové kopané - Šikl, Jaroslav, 1930-1985 (Práce, 1983)
Námětem detektivního románu je vyšetřování vraždy bývalého funkcionáře pražského fotbalového klubu. Hlavní hrdina spatřuje v kopané snadnou příležitost ke zbohatnutí