Na pouti - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Kolo a drak, 1992)
Čtyři příběhy patří k tomu nejzajímavějšímu, co spisovatelka napsala. Všechny jsou neznámé - tři z nich nikdy nevyšly. Zní v nich především milostné motivy, ale také znalost života na Českomoravské vysočině s jeho dramaty, sna a nadějemi