Zvláštní případ - Javořická, Vlasta, 1980-1979 (Akcent - Blok, 1999)
Vyprávění o ženách dvou generací a jejich osudech. O staré babičce, která prožila většinu života v první polovině století, a její vnučce. Vyprávění o lásce i životních zklamáních, vinách, prohrách i nadějích.