Ztracený trůn - Kuzneski, Chris, 1969- (Beletrie, 2009)
Děj románu se odehrává v centrální části Řecka v horských klášterech Meteora, které jsou takřka nedostupné. Klášter Svatá Trojice je nejizolovanější z nich a jeho bratři jsou strážci tajemství, uchovávaného v tajnosti po celá staletí. Jedné noci je posvátnost tohoto místa narušena skupinou elitních bojovníků se starobylými zbraněmi. Vojáci jsou nemilosrdní a mnichy jednoho po druhém shazují ze skály - svatí muži si své tajemství odnášejí do hrobu navždy