Básnické spisy - Březina, Otakar, 1865-1942 (Národní knihovna, 1975)
Nově zpracované vydání básnických textů (Tajemné dálky, Svítání na západě, Větry od pólů, Stavitelé chrámu, Ruce, Torzo šesté knihy básní) tvůrce charakteristické podoby českého básnického symbolismu, u něhož dnes oceňujeme jeho odvážné hledačství, jeho snahu proniknout do oblasti duchovních hodnot a jeho úsilí o postižení kosmické jednoty, která všechny přírodní i lidské děje slučuje vjedno a dává jim souhrnný smysl. Kniha, vycházející z kritického vydání M. Hýska z r. 1933, se snaží o syntetické postižení vývoje Březinových textů a o doplnění fragmentárních komentářů Hýskových.