Sluneční hodiny. Sto let mexické poezie - Uličný, Miloslav, 1942- (Klín, 1988)
Antologie mexické poezie přináší verše asi 50 mexických básníků posledního sta let, přičemž představuje jak nejvýraznější osobnosti, tak vývojové tenden- ce moderní poezie Mexika