Hon se smrtí.. - James, Peter, 1948- (Brána, 2017)
Kriminální román, v němž superintendent Roy Grace řeší případ gangu, obchodujícího s dětmi a lidskými orgány. -- Na jihu Anglie dojde k několika hrůzným nálezům mrtvých těl dospívajících dětí, které někdo zbavil důležitých orgánů. Superintendent Roy Grace se dostává na stopu rumunského gangu, který se zabývá obchodem s dětmi, zřejmě ne kvůli neškodné adopci. Vystopovat další zamýšlenou oběť však zabere nějaký čas. Zatím se nešťastná matka nemocné teenagerky dozvídá, že rychlou transplantaci jater, kterou dcera nezbytně potřebuje, může za nemalý peníz zajistit záhadná německá společnost. V závodě s časem tu proti sobě stojí dvě oprávněné snahy - zachránit život nemocné dcery a na druhé straně zabránit vraždě rumunské dívky. Zdařilá detektivka tak kromě napětí přináší i silnou situaci morálního dilematu