2012: poslední Hitlerova zteč - Vyhlídka, Vratislav, 1980- (Naše vojsko, 2016)
Prodavač Daniel Hájek zjistí, že je mu souzeno vrátit se z jihlavských katakomb zpět časem do roku 1947, kdy na ledových pláních Antarktidy vrcholí zápas Byrdovy polární expedice s nacisty disponujícími mimozemskou technologií. Hrdina musí zajistit, aby byla expedice admirála úspěšná. V opačném případě se historie změní a nacisté v 50. letech minulého století ovládnou planetu, aby ji posléze roku 2012 provedli energetickým vortexem do jiné dimenze. Na konci každé kapitoly čtenář rozhoduje, jak bude hlavní hrdina postupovat dál. Kniha tak má několik alternativních konců.