U nás v Mitfordu - Karon, Jan, 1937- (Vyšehrad, 1997)
Děj se soustřeďuje na neortodoxní postavu faráře místní episkopální církve, který s pochopením a snahou pomoci sleduje starosti svých sousedů. Oblíbil si ho toulavý pes, kterému poskytl domov stejně jako dvanáctiletému chlapci, pozorně naslouchá vzpomínkám staré dámy, a s trpělivou chápavostí řeší mnohdy malicherné problémy dalších rázovitých postav ve svém okolí.